Kunnanjohtajan tervehdys

Tervetuloa Nurmijärvelle

 

Metsästäjän paras kaveri on aina ollut koira. Suomalaisille ovat tulleet tutuksi Nurmijärveä kuvanneen kansalliskirjailijamme Aleksis Kiven Seitsemässä veljeksessä kuvatut veljesten koirat Killi ja Kiiski. Koirat olivat urheita ja rohkeita metsästyskoiria. Ne olivat keskeinen osa veljesten elämää ja niiden tekemistä on kirjassa kuvattu useaan otteeseen. Metsästysretkissä kerrotaan karhujahdista, jossa koirien osoittamaa urhoollisuutta Kivi kuvaa seuraavasti: ”Ja nousi kiivas tappelus villaisten penikkain ja rohkean Killin ja Kiiskin välille, joka purevana verisenä kesti, kunnes veljekset keihäinensä riensivät apuun koirillensa.”
 
Meillä suomalaisilla on esi-isiemme lailla veressämme eläminen sopusoinnussa ympäröivän luonnon keskellä. Suomalaiseen luontoon liittyy keskeisesti metsä. Metsään taas kuuluu itse metsän- ja puunjalostuksen ohella moninaiset luonnon antimet, marjat, sienet ja riista. Erilaisten metsän antimien ohella metsästys on vuosisatoja ollut esi-isillemme elämisen ehto.
 
Tänään ei Nurmijärvellä haukuta karhua, vaikka Kiljavan metsissä niitäkin on nähty. Nyt haukutaan lintuja, joita Nurmijärvellä on runsaasti. Haukkukilpailu on yksi jaloimmista koiraharrastuksen muodoista, koska sillä on tärkeä tehtävä edistää metsästyskoirien kasvatusta ja sitä kautta pitää yllä ihmisten yhteyttä luontoon, metsään ja metsästykseen.
 
Nurmijärven metsät, kaunis ja monipuolinen luonto sekä Sääksjärven maisemat tarjoavat oivallisen ympäristön kilpailun järjestämiseen. Kilpailuareenan ohella kaikki kilpailun ja kilpailijoiden tarvitsemat palvelut ovat olleet helposti järjestettävissä.
 
Toivotan kaikki Suomenpystykorvakoirien linnunhaukkukilpailun järjestäjät, tukijoukot ja tuomarit tervetulleiksi Nurmijärvelle. Viettäkää mukava syksyinen yhdessäolon hetki ikärakenteeltaan nuoressa ja vireässä Helsingin seudun kasvukunnassa!
 
 
Nurmijärven kunta
 
 
 
Kimmo Behm
kunnanjohtaja