Metsästystarinat ja -videot

 

Tälle sivulle on tarkoitus kerätä, jäsenten kokemia, erilaisia metsästys- ja koiratarinoita sekä videoita.

 

 

 Suomen Pystykorvajärjestö - Karjalankarhukoira

 

Suomen Pystykorvajärjestö - Pohjanpystykorva

 

 Suomen Pystykorvajärjestö - Suomenpystykorva

 

Suomenpystykorva - Finnish Spitz - Video in English

 

Uudenmaan kennelpiirin kokeissa 5.9.2010 videoitu tilanne

 

Tässä on klassinen esimerkki poikuetyöskentelystä. Koira ei saa uutta haukkua uusista linnuista, koska seuraaminen ei ole kiitettävää (250 m tai 2 min) tasoa. Kaikki haukut lasketaan yhdeksi haukkutilanteeksi.

 

Olimme Mäntyharjun maastossa oppaan Hannu Nypelön sekä palkintotuomari Juha Kähkölän kanssa. Sara tavoitti metsopoikueen n. 250 -300 m päästä ryhmästä. Lähestyimme haukkua ja odotettuamme 10 min, hiivin ja karkoitin haukulta koppelon. Lyhyen seuraamisen (30 s) jälkeen Sara palasi haukkupaikalle ja aloitti toisen kiivaan haukun, nyt ukkometsosta. Tämän haukun loppuosa, karkoitus ja seuraamishetki sekä kolmannen haukun aloitus (taas koppelo) on kuvattu alla olevassa videossa.

 

Metso karkkoaa videossa n. 1.04 minuutin kohdalla. Videoon pääset käsiksi tästä linkistä. Videon pitäisi toimia esim. Windows Media Playerissä. Valitettavasti laatua on joutunut heikentämään, koon pienentämisen takia. /Reijo Korhonen

 

Saran kanssa Myrskylässä 23.09.2007

 

Lähdimme Saran kanssa katsomaan sumuisena aamuna, löytyisikö haukuttavaa oman metsästysseuramme maastosta. Suunnistimme metsästysalueemme koilliskulmaan, jossa olimme aiemmin nähneet yksittäisiä teeriä sekä poikueita. Aamu oli hyvin sumuinen, näkyväisyytta n. 150m. Keli tuntui hyvin otolliselta ja hyvältä linnun haukuttamiseen.

 

Autolta emme ehtineetkään kuin parisataa metriä, kun kuulin jostain edestä kanalinnun kotkotusta. Olin tunnistavani selvän naarasteeren äänen. Koiraa ei näkynyt missään, oletin koiran olevan linnun suunnalla ja tästä linnun hermostuneenkin. Aikaa kului hetki, välillä kotkokusta kuunnellen, välillä koiran haukahtelua. Ilmiselvästi Sara koetti paikallistaa armottomassa sumussa, missä puussa lintu oikein oli. Yritti houkutella lintua ääntelemään... Kohta haukkui alkoikin kiinteänä ja lähdin hiipimään haukulle. Etenin hiljaa ja hyvin varovasti. Ja noin 10 minuutin lähestymisen jälkeen loppu onkin alla olevalla videolla. Mukavia katsomishetkiä. Video on valitettavasti täytynyt pienentää aika pieneen kokoon, jossa laatu sitten kärsii... mutta katso tästä. /Reijo Korhonen.